Національний Кластер Кібербезпеки вдруге став платформою для кібердіалогу на міжнародному рівні

14.11.2023

CRDF Global в Україні спільно з Національним координаційним центром кібербезпеки (НКЦК) при Раді національної безпеки і оборони України (РНБО) провели міжнародне засідання ініціативи у Чеській Республіці.

«З 2021 року CRDF Global та НКЦК за підтримки Державного департаменту США проводять регулярні координаційні зустрічі ключових стейкхолдерів в секторі кіберзахисту для посилення стійкості національної системи кібербезпеки. Сесії Кластера неодноразово ставали відправною точкою для прийняття важливих рішень, розбудови плідних партнерств та посилення спроможностей. Залучення європейських партнерів до кібердіалогу – не просто можливість обмінятися досвідом та кращими практиками. Насамперед, це крок до поглиблення співпраці між Україною та Європейським Союзом за цим напрямком», – зазначив Михайло Верич, регіональний директор CRDF Global в Україні.

Захід передбачав три панельні дискусії, присвячені питанням оборони в кіберсфері, державно-приватного партнерства та координації зусиль між країнами у галузі кібербезпеки.

«Сьогодні ми говоримо не про окремі кібератаки росії на Україну, а про першу світову кібервійну. І для протидії цій війні ми формуємо дієву міжнародну кіберкоаліцію. Це відкриває нові можливості для зміцнення нашої взаємодії у сфері кібербезпеки та обміну найкращими практиками з країнами НАТО та ЄС. Ми високо цінуємо допомогу країн-партнерів, зокрема Чехії, та вдячні за їхню підтримку», – наголосив заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк.

До багатостороннього діалогу долучились представники головних відповідальних органів української та чеської сторони та провідні гравці приватного сектору країн. Захід об’єднав близько 250 учасників у онлайн та офлайн форматі.

Довідково: 

Національний Кластер Кібербезпеки – спільна координаційна ініціатива НКЦК як робочого органу РНБО й Представництва Фонду цивільних досліджень та розвитку США в Україні, що реалізується за підтримки Держдепартаменту США. Щомісяця платформа об’єднує ключових українських та міжнародних гравців у галузі кібербезпеки та суміжних сфер для адресної відповіді на ключові потреби кіберспільноти в Україні.

Інші новини