Як знайти свого фахівця з кібербезпеки. Ветерани АТО/ООС – кіберзахисники для державних підприємств та агенцій

18.02.2022
Данило Гайденко
Данило Гайденко
Менеджер проєкту «Кіберзахисники», CRDF Global

Шукаєте фахівця з кібербезпеки або плануєте зміцнити свою команду спеціалістами, які будуть дисципліновано та відповідально захищати Ваші інформаційні системи від кібератак?

Програма професійного розвитку в сфері кібербезпеки та реінтеграції ветеранів та ветеранок АТО/ООС «Кіберзахисники» готує молодших фахівців, які мають всі необхідні знання та навички задля роботи у державному та приватному секторах. Програма «Кіберзахисники» надає ветеранам та ветеранкам АТО/ООС безкоштовну можливість професійного навчання з кібербезпеки з метою допомоги в їх працевлаштуванні в сферах інформаційної безпеки та кібербезпеки.  

Програма «Кіберзахисники» допомагає здійснити перехід від військової служби до цивільного життя. Учасники програми опановують нову перспективну професію у галузі кібербезпеки та у такий спосіб отримують можливість і надалі реалізовувати свій поклик захищати Україну.

Програма розроблена та реалізується Фондом цивільних досліджень і розвитку США (CRDF Global) за стратегічної та фінансової підтримки Управління з координації надання допомоги США країнам Європи та Євразії Державного департаменту США у партнерстві НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» та Національним університетом «Києво-Могилянська академія». Програму розроблено за сприяння Національного координаційного центру кібербезпеки  при РНБО України та Міністерства у справах ветеранів України.

Ветерани та ветеранки АТО/ООС навчаються за підтримки професорів НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», фахівців з Національного університету Києво-Могилянська академія, викладачів англійської мови з British Council за спеціальностями:

  • aналітик з кібербезпеки;
  • пентестер, фахівець з тестування безпеки;
  • фахівець з комп’ютерної криміналістики;
  • фахівець з реверс-інжинірингу;
  • адміністратор із мережевої безпеки. 

Досвідчені фахівці з кібербезпеки, викладачі, кар’єрні консультанти готують колишніх військовослужбовців до нової професії.

Випускники програми підтверджують свої знання сертифікатом державного зразка від НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» та сертифікатами міжнародного зразка Cisco Academy. Головний кар’єрний партнер програми «Кіберзахисники» – компанія robota.ua.

У вересні 2021 року перші 30 ветеранов та ветеранок закінчили навчання. Кожний другий випускник програми отримав пропозиції щодо стажування, розвитку кар’єри кіберфахівця на поточному місці роботи або працевлаштування у сфері кібербезпеки.

У березні 2022 року закінчують навчання 50 учасників, які успішно подолали відбірковий етап. Наразі на програмі опановують нову професію ветерани із Києва, Львова, Дніпра, Харкова, Одеси, Вінниці, Сум, Павлограду, Житомиру, Ковелю, Запоріжжя, Кривого Рогу, Мукачево, Чернігова, Миколаєва, Кам’янського, Ірпеня, Броварів, Борисполя, Білої Церкви, Бучі.

Дізнайтеся більше про програму та підтримку у працевлаштуванні випускників, та іншу важливу інформацію на офіційному веб-сайті програми www.cyberdefenders.org.ua

Якщо вам цікаво стати партнером програми або працевлаштувати кіберзахисників – випускників, звертайтеся, будь ласка за адресою: [email protected]

Інші статті